- LO POBLE -

Vista aèria des del Nord del poble

    Doncs això d'aquí a dalt es lo poble. Més explícit no ho puc ser, oi? Abans de començar, dixeu-m'he que us digui...

● Primer de tot, on està lo Vilet?

    El Vilet està a 408 metres sobre el nivell del mar (o això es lo que diu la nostra placa de benvinguda). Pertany al municipi de Sant Martí de Maldà (des que ens van conquistar l'any 1972), que pertany a la comarca de l'Urgell que pertany a la comunitat autònoma de Catalunya, que ara per ara pertany a Espanya que pertany a la Unió Europea que està situada al continent d'Europa, a l'hemisferi Nord del planeta Terra que pertany al Sistema Solar que es troba en un racó de la Galàxia Via Lactea. Segueixo?

    Bueno, pues a més de tot l'anterior, tenim l'honor de destacar que som l'únic poble de tota la vall riu Corb que ha estat construït enmig de les terres planes vora el riu. També destaco que els nostres avantpassats fundadors no devien ser massa llestos, perquè gràcies a aquesta ubicació, és l'únic poble de tota la vall que ha patit rovinades i inundacions quan lo riu baixava massa ple d'aigua (les més mítiques es veu que van ser la rovinada de Sant Lluc del 1930 i la de Santa Tecla, de la nit del 22 al 23 de setembre de1 1874).

● I com hi puc arribar?

    Aaaaaah! Això és un dels secrets més ben guardats de la comarca, transmès de generació en generació, només de pares a fills de sang 100% viletenca, però mira, com que avui tinc un bon dia, amb tu faré una excepció i t'ho explicaré amb pels i senyals. Només has de fer click a la imatge de sota:

● Un cop allà que he de fer?

    Tens por d'arribar al Vilet i perdre't pels seus carrers? Vols visitar un amic i no saps com arribar a casa seua? Ets carter i has d'entregar una postal a "Cal Corn" però no saps on para? Per solventar tots aquests problemes, aquí us porto lo bo i millor d'internet: "La Guia Urbana del Vilet".

● Però quan hi he d'anar?

    Home, això depèn. Si vols calor ves-hi a l'estiu i si vols passar fred ves-hi a l'hivern. Si t'agrada trobar-te gent pel carrer ves-hi el 26 de Juliol (la nostra festa major en honor a Santa Anna), i si t'estimes més la pau, la tranquil·litat i el silenci ves-hi qualsevol altre dia de l'any.

    Per si els dels que escullen les primeres opcions, et recomano visitat l'apartat de la web dedicat a la nostra patrona Santa Anna fent "click" al requadre de sota: