- LO VILET: COM ARRIBAR -

 

    Benvingut, oh pobre mortal, tu que acabes de patir una lliçó d'humilitat ara seràs premiat amb el coneixement que molt pocs posseeixen: la ruta òptima per arribar al Vilet.

    El trajecte el dividirem en 7 fases, cadascuna més difícil de seguir que la seva predecessora, així que posa-hi molta atenció puix que només les explicaré una sola vegada:

 

   

FASE 1: TRAJECTE "QUALSEVOL LLOC - TÀRREGA"

    Des de qualsevol lloc te'n vas a Barcelona o a una altra població situada entre Tàrrega i Barcelona. Un cop allà te les apanyes com puguis per agafar la A-2 (antiga N-II) en sentit Lleida. Has d'abandonar aquesta autovia per la sortida que posa "Tàrrega–Est ", que si no recordo malament es la número es la 510 (amb un error de ±2).

 FASE 2: TRAVESSANT TÀRREGA

    Has de travessar Tàrrega de forma adequada per agafar la carretera C-14. Com es fa això? apunteu:

- Entres a Tàrrega per la zona industrial: polígons a la dreta, polígons a la esquerra, polígons davant, polígons darrera... Seguiu recte fins trobar una maxi-rotonda.

- Has de fer la rotonda i sortir per la sortida de l'esquerra, per un carrer que fa una micona de pujada.

- Bueno, pues aquest carrer l'has de seguir recte fins al final, fins que s'acaba. Voleu més informació sobre aquest carrer? Vale. Doncs després de la micona de pujada ja veureu com comença a fer baixada. El carrer va travessant unes rotondes que totes tenen trastos al mig (un tractor, pedres de molí i ferros varis) i fins i tot un semàfor (a Tàrrega tenen de tot).  A les rotondes s'ha de seguir recte, no la cagueu. Al passar per sobre un pont, es carrer va girant un mica per la dreta. A la dreta es van deixant camps de futbol i més endavant una paret tercermundista de totxos horribles.

- Passat tot això s'arriba a una cruïlla i el carrer s'acaba. S'ha de girar a la dreta o a la esquerra. Doncs vosaltres cap a la esquerra. Si tireu cap allà, trobareu dues mini-rotondes, una benzinera Repsol i al cap de poc un cartell on diu que heu sortit de Tàrrega. El carrer deixa de ser carrer i té tota la pinta de carretera. Pues sí, estareu a la C-14.

FASE 3: TRAJECTE "LA RECTA ES PERFECTA - LO REVOL NINGÚ EL VOL"

    Quan surts de Tàrrega per la C-14, la carretera gira cap a l'esquerra i llavors té 9 km. d'una línia completament recta (en planta). En alçat té una forma sinusoïdal. Si la carretera no compleix aquestes característiques es que t’has equivocat.

FASE 4: LA ENCRUCIJADA

    Com deia, has d'anar per la C-14 durant uns 9 km. Després de recórrer aquesta distància, hauràs d'agafar una sortida a la dreta. Com la reconeixeràs? Perquè hi veuràs una benzinera. a més hauràs trobat cartells que indicaras algo com "Sant Martí", "Arbeca" o "Vallbona". En fin, que agafant aquesta sortida de la benzinera aniràs a parar a una rotonda i allà hauràs de girar cap a la dreta i d'agafar la carretera L-201, que porta cap a Sant Martí. ATENCIÓ: En qualsevol anterior als 9 km, IGNORA totes les senyals que t'indiquin algo sobre "Sant Martí de Maldà". Són trampes mortals, especialment una cruïlla que hi ha a l'alçada de Verdú. Vosaltres ni cas, seguiu recte fins haver-vos allunyat uns 9 km de Tàrrega..

FASE 5: TRAJECTE "SEGUINT EL RIU CORB"

    El que faràs ara és anar per la L-201, que va paral·lela al traçat del riu Corb. Aquest riu no es diu així perquè hi hagin molts d'aquests animals (corbs), sinó perquè fa bastantes corbes. Ni moltes ni poques:  bastantes. Aniràs deixant a la esquerra els desvios per anar als pobles de Nalec i Rocafort de Vallbona. Quan ja estiguis una mica cansat d'anar per la L-201, això vol dir uns 5 km. de trajecte des de la benzinera, quan et sembli que la carretera per fi fa una recta, llavors t’apareixerà, una mica amagat, el trencall per anar cap al Vilet. Apareix en forma de gir cap a la esquerra, amb una senyal que indica "Vilet" (claro, no posarà "París"...). Tira cap allà.

FASE 6: EL TROS MÉS CHUNGO

    En aquest moment estaràs a la carretera LV-2017, però tu no ho sabràs. Ni tu ni el 90% de la gent de la comarca, perquè em sembla que ningú saps que aquell tros de camí fatalment asfaltat té un nom que és ni més ni menys que LV-2017. En aquestes línies, de moment encara no t'he dit res d'interessant pel que fa a la teva orientació. Pues continua llegint. Total: que hauràs abandonat la L-201 seguint el cartell que posa  "Vilet". des d'aquell cartell et faltarà 1 km per arribar al poble. Crec poder afirmar (i sinó ja m’ho diràs), que a partir d'aquest punt podràs trobar tu solet el camí per anar al Vilet. I sento dir-te que si en aquesta fase et perds es que ets "Lerdo de cojones". Pozzi, es realment fàcil.

 

Tornar a "Lo Poble"